Welkom bij RPC ABA

De officiële naam is: Rijswijkse Petanque Club Amicale Boule d’Argent (RPC ABA) . Vrij vertaald: Vrienden van de zilveren bal.

     RPC ABA is opgericht op 1 oktober 1980. De accommodatie aan het Lupinepad 1 in Rijswijk ligt in een groene omgeving en omvat een hal met 8 banen en een kantine met direct zicht op de banen. Deze wordt omgeven door een groot aantal te verlichten buitenbanen met verschillende uitdagende soorten ondergronden voor zowel de recreantengroep als voor de topspelersgroep die RPC ABA in haar gelederen heeft. Terrassen ontbreken niet, evenmin een stalling voor fietsen e.d. Er zijn enkele invalidenparkeerplaatsen voor de deur. Een grote ruime parkeerplaats ligt op ca 100 meter afstand.

    Naast de officiële toernooien die RPC ABA organiseert, zijn er wedstrijden die door de Jeu de Boulesbond (NJBB) worden georganiseerd waaraan men kan deelnemen.

    Wilt u kennismaken met jeu de boules en met RPC ABA dan bent u altijd welkom om te komen kijken, maar leuker is bij om direct mee te spelen. Het kost u in de kennismakingsfase van een drietal weken niets en het spelmateriaal kunt u tijdelijk lenen. De contributie voor een heel jaar binnen- en/of buitenspelen bedraagt ca  110,00 euro.  Na elke partij wordt er vanzelfsprekend gepauzeerd met de mogelijkheid tot het nuttigen van betaalbare consumpties.